NXT GP Dutch Open 2021

Waar de NXT GP in 2018 startte met één of twee raceweekenden, is het in 2021 tijd voor een volledig Kampioenschap! Het NXT GP Dutch Open 2021 start volgend jaar!

Twee jaar geleden organiseerde wij ons eerste NXT GP event op de kartbaan op Texel. De NXT GP of Texel was een kleinschalig 4-takt event waarbij enkele rijders van het vaste land het opnamen tegen de thuisrijders van Texel. Het werd een groot succes en de NXT GP was geboren.

De unieke sfeer, de variatie in klassen, de goede organisatie en de laagdrempeligheid zorgde ervoor dat de naam NXT GP zich over de kartbanen liet verspreiden en dit zorgde ervoor dat ieder event er meer en meer enthousiaste deelnemers bij kwamen. De startvelden groeide en groeide en de vraag naar een ”echt” kampioenschap kwam vaak voorbij.

Na een succesvol NXT GP of Emmen event in 2020 was voor ons als organisatie de knoop door gehakt. Wij organiseren in 2021 een NXT GP Dutch Open!

Wat kunnen jullie verwachten?

Het NXT GP Dutch Open zal bestaan uit zes wedstrijdevents verdeeld over zes verschillende circuits in Nederland, België en mogelijk ook Duitsland. Tijdens ieder event van twee dagen worden er drie of vier vrije trainingen gereden, één kwalificatie, één warm-up en wel vier wedstrijden!

De wedstrijden worden professioneel georganiseerd door een inmiddels ervaren organisatie. Er wordt gewerkt met ervaren team van wedstrijdleiders, een ervaren groep marshals, camera systemen langs de baan, een strak sportief en technisch reglement inclusief controles, een professioneel tijdwaarneming systeem, een commentator voor de live actie, media teams aanwezig en nog veel meer.

Daarnaast zullen de belangrijke NXT GP elementen als laagdrempeligheid, een grote variatie in raceklassen, een uniek raceconcept en een goede saamhorigheid en familiesfeer uiteraard niet ontbreken.


Kalender 2021:

Op dit moment werken we hard aan de kalender voor 2021 en hebben wij contact met verschillende circuits in Nederland, België en Duitsland. Zodra hier meer overbekend is, melden wij dit gelijk!

Wij kijken enorm uit naar het nieuwe seizoen en hopen jullie allen weer snel te zien!

Meer informatie over heb jij vragen over deelname aan het NXT GP Dutch Open 2021? Neem dan contact met ons op via onderstaande gegevens.