Vrije klasse Junior

Vrije klasse Junior

Speciaal voor de hobbyrijders en wedstrijdrijders die op een laagdrempelige manier willen racen met zijn of haar snelle 2-takt of 4-takt junior kart is er de Vrije Klasse Junior. In 2019 begonnen wij met de opzet van deze klasse en zagen wij direct een mooie klasse ontstaan. Vele rijders met o.a. een Rotax Max Junior, een Iame X30 Junior of een VT250 Junior gingen de strijd met elkaar aan en zorgde voor geweldige races. Want ondanks dat de motoren van verschillende fabrikanten komen en zo ook hun eigen motoreigenschappen hebben, zat het veld enorm dicht bij elkaar.

Speciaal voor de Rotax Max Junioren rijders is er naast een algemeen klassement ook nog een speciaal Rotax Max klassement.

Alle deelnemers in de vrije klasse junior moeten rijden met een motor compleet volgens junior specificaties. Het is dus niet toegestaan de motoren te tunen of senior onderdelen te monteren.

Om de kosten laag te houden wordt er gereden met de Maxxis Sport band. Een betaalbare band die lang mee gaat onder iedere junior kart.

Heb jij vragen over de vrije klasse junior? Neem dan contact met ons op!

.

Technisch overzicht

Motor: O.a. Rotax Max Junior, Iame X30 Junior, VT250 Junior.

Frame: Frame keuze vrij, senior-frame.

Leeftijd: 11 tot en met 15 jaar oud.

Banden: Maxxis Sport (slicks) & Maxxis MW (regenband)

Topsnelheid: 120km per uur


Heb jij interesse om deel te nemen aan deze klasse? Of heb jij vragen omtrent het reglement, de kosten of de aanschaf van een kart? Neem dan contact met ons op en wie weet zien wij elkaar snel op het circuit