NXT GP Kartschool

NXT GP Kartschool

Wilt jouw zoon of dochter volgend jaar zijn of haar debuut maken binnen het NXT GP Dutch Open of ben jij nog opzoek naar de laatste tips and tricks om volgend jaar nóg beter te presteren? Schrijf je dan in voor de NXT GP Kartschool!

Na het succes van afgelopen winter organiseren wij ook deze winter weer de landelijke NXT GP Kartschool. Via de NXT GP kartschool maken wij onze deelnemers klaar voor hun volgende stap in hun nog korte race carrière. Via vijf of zes uitgebreide trainingsdagen leren onze rijders van onze vele instructeurs alles wat je moet weten omtrent ideale lijnen, inhalen, verdedigen, samenwerken, starten en natuurlijk het rijden van regenlijnen. Daarnaast duiken wij natuurlijk ook in op de theorie achter de kartsport.

Ook voor de ouders zullen er iedere cursusdag een aantal clinics zijn waarbij ervaren kartouders hun kennis delen omtrent afstellen en onderhouden van jouw kart.

Uiteraard is het mogelijk om deel te nemen met een eigen kart, maar beschik jij nou niet over een eigen kart, dan is dit geen probleem! Wij leveren ook verschillende kant en klare wedstrijdkarts die gehuurd kunnen worden tijdens de gehele cursus.

De kartschool is beschikbaar voor:

  • Debutanten in de kartsport
  • Beginnende talenten die zich klaar willen voor hun eerste seizoen
  • Wedstrijdrijders die nóg beter willen worden

.

Schrijf je in en doe mee!

Wil jij mee racen tijdens de leukste en meeste leerzame kartschool van Nederland? Dat kan! Klik hier en doe mee!

Kosten en data:

De NXT GP Kartschool begint op de uitdagende kartbaan van Dankern, net over de grens van Duitsland ter hoogte van Emmen. Hierna zullen wij in december, januari en februari nog meer cursusdagen organiseren op verschillende kartbanen. De cursus wordt afgesloten met een examen dag waarbij alle geslaagde een certificaat ontvangen en klaar zijn voor het NXT GP seizoen.

De kosten per les zullen op 85 euro per dag liggen. Dit is inclusief de baanhuur voor de gehele dag en de gehele dag instructie. Kosten voor een eventuele huurkart komen hier nog bij. Per dag worden 6 a 7 sessies gereden. Elke sessie bestaat uit 20 minuten baantijd. Daarnaast hebben alle kinderen, 20 minuten voor aanvang van de sessies op de baan, 20 minuten theorie ter voorbereiding op de volgende sessie. 

Daarnaast is het ook mogelijk om voor 40 euro de gehele dag zelfstandig te komen trainen.

Les 1: Zondag 1 december: Emslandring Dankern (Duitsland)
Les 2: Zondag 15 december: Adventure Eefde 
Les 3: Zaterdag 4 januari: Kartcenter Emsbüren (Duitsland)
Les 4: Data volgt: TT Junior Track Assen 
Les 5: Zaterdag 8 Maart: Kartcircuit Pottendijk Emmen *

* Het rijden van de examen dag is verplicht voor alle rijders onder de 18 jaar die in 2025 hun debuut willen gaan maken in het NXT GP Dutch Open en niet eerder bij een landelijke kart competitie hebben gereden. Zij maken op deze dag een theorie examen en rijden een praktijk examen. Deelnemers die een KNAF licentie hebben gehaald in 2023 of 2024, maar nog geen wedstrijd ervaring hebben, hoeven geen examen af te leggen.

Heb jij interesse om deel te nemen aan deze wedstrijden? Of heb jij vragen omtrent het reglement, de kosten of de aanschaf van een kart? Of wil jij deelnemen maar heb jij geen eigen kart en zou je een raceklare kart willen huren? Neem dan contact met ons op en wie weet zien wij elkaar snel op het circuit!