2-takt Junioren

2-takt Junioren

Speciaal voor de hobbyrijders en wedstrijdrijders die op een laagdrempelige manier willen racen met zijn of haar snelle 2-takt junior kart is er de 2-takt Junior. In 2019 begonnen wij met de opzet van deze klasse en zagen wij direct een mooie klasse ontstaan. Vele rijders met o.a. een Rotax Max Junior en een Iame X30 Junior gingen de strijd met elkaar aan en zorgde voor geweldige races. Want ondanks dat de motoren van verschillende fabrikanten komen en zo ook hun eigen motoreigenschappen hebben, zat het veld enorm dicht bij elkaar.

De klasse wordt in 2024 opgedeeld in twee klassen. De Iame X30 Junioren en de Rotax Junioren. Per motor strijd je dus voor je eigen motorklassement. Daarnaast wordt er over het seizoen heen ook één algemeen klassement bijgehouden.

Alle deelnemers in de 2-Takt Junior moeten rijden met een motor compleet volgens junior specificaties. Het is dus niet toegestaan de motoren te tunen of senior onderdelen te monteren.

Heb jij vragen over de 2-Takt Junior klasse? Neem dan contact met ons op!

.

Technisch overzicht

Motor: Rotax Max Junior OF Iame X30 Junior

Frame: Frame keuze vrij, senior-frame.

Leeftijd: 11 tot en met 15 jaar oud.

Banden: Maxxis Sport (slicks) & Maxxis MW (regenband)

Topsnelheid: 120km per uur


Heb jij interesse om deel te nemen aan deze klasse? Of heb jij vragen omtrent het reglement, de kosten of de aanschaf van een kart? Neem dan contact met ons op en wie weet zien wij elkaar snel op het circuit