Kampioenschap stand

Het NXT GP Dutch open 2022 kampioenschap bestaat uit zes events. Per event rijden wij 4 wedstrijden. In totaal worden er 24 races gereden. Over deze 24 races worden punten verdeeld. De rijder met de meeste punten aan het einde van het seizoen wint het NXT GP Dutch Open kampioenschap en is hiermee Dutch Open kampioen.

Daarnaast wordt er ook een KNAF NXT GP 2022 gereden. Dit officiële KNAF club kampioenschap bestaat uit vier evenementen. Per event rijden wij 4 wedstrijden. In totaal worden er 16 races gereden. Over deze 16 races worden punten verdeeld. De rijder met de meeste punten aan het einde van het seizoen wint het KNAF NXT GP 2022 en is hiermee KNAF NXT GP kampioen.

Alle deelnemers moeten aan het einde van het seizoen hun drie slechtste resultaten schrappen. Zo kunnen deelnemers die een racedag hebben moeten missen of pech hebben gehad ook nog kans maken op de titel. Voor de rijders die het gehele seizoen rijden is het weer een voordeel omdat zij hun slechtste resultaten kunnen weghalen.

De puntentelling gaat als volgt.

P1: 35 punten
P2: 32 punten
P3: 30 punten
P4: 29 punten
P5: 28 punten

En zo gaat dit verder met 1 punt mindering per plek.

Rijders die de snelste tijd rijden in een kwalificatie of in één van de vier races ontvangen een extra bonus punt voor het kampioenschap. Dit kan zowel voor het algemene klassement zijn als voor hun eigen sub-klassement.

.

De eindstand in het NXT GP Dutch Open 2022 kampioenschap vind je hier:

De eindstand in het KNAF NXT GP 2022 kampioenschap vind je hier: