Kampioenschap stand

Het NXT GP Dutch open 2024 kampioenschap bestaat uit zes events. Per event rijden wij 3 wedstrijden. In totaal worden er 18 races gereden. Over deze 18 races worden punten verdeeld. De rijder met de meeste punten aan het einde van het seizoen wint het NXT GP Dutch Open kampioenschap en is hiermee Dutch Open kampioen.

Daarnaast wordt er in 2024 ook een NXT GP Kids Cup gereden. Dit ”kleine banen” kampioenschap bestaat uit drie evenementen. Per event rijden wij 3 wedstrijden. In totaal worden er 9 races gereden. Over deze 9 races worden punten verdeeld. De rijder met de meeste punten aan het einde van het seizoen wint het NXT GP Kids Cup kampioenschap en is hiermee NXT GP Kids Cup kampioen.

Voor alle fanatieke coureurs die zowel de Dutch Open races als de Kids Cup races rijden houden wij één Supercup kampioenschap bij. Alle punten van alle events worden bij elkaar opgeteld waarna één NXT GP Supercup winnaar per klasse bekend wordt gemaakt!

Alle deelnemers moeten aan het einde van het Dutch Open seizoen hun drie slechtste resultaten schrappen. Zo kunnen deelnemers die een racedag hebben moeten missen of pech hebben gehad ook nog kans maken op de titel. Voor de rijders die het gehele seizoen rijden is het weer een voordeel omdat zij hun slechtste resultaten kunnen weghalen.

De puntentelling gaat als volgt.

P1: 40 punten
P2: 37 punten
P3: 35 punten
P4: 33 punten
P5: 31 punten
P6: 30 punten

En zo gaat dit verder met 1 punt mindering per plek.

Rijders die de snelste tijd rijden in een kwalificatie of in één van de races ontvangen een extra bonus punt voor het kampioenschap. Dit kan zowel voor het algemene klassement zijn als voor hun eigen sub-klassement.
.

De tussenstand in het NXT GP Dutch Open 2024 kampioenschap vind je hier:

De tussenstand in de NXT GP Super Cup 2024 vind je hier:

De tussenstand in het NXT GP Kids Cup 2024 kampioenschap vind je hier:

De tussenstand voor de Tillotson T4 Tickets vind je hier:

De tussenstand in de NXT GP Ladies Cup 2024 vind je hier: