Kampioenschap stand

Het NXT GP Dutch open 2023 kampioenschap bestaat uit zes events. Per event rijden wij 3 wedstrijden. In totaal worden er 18 races gereden. Over deze 18 races worden punten verdeeld. De rijder met de meeste punten aan het einde van het seizoen wint het NXT GP Dutch Open kampioenschap en is hiermee Dutch Open kampioen.

Daarnaast wordt er in 2023 ook een NXT GP Kids Cup gereden. Dit ”kleine banen” kampioenschap bestaat uit vier evenementen. Per event rijden wij 2 of 3 wedstrijden. In totaal worden er 10 races gereden. Over deze 10 races worden punten verdeeld. De rijder met de meeste punten aan het einde van het seizoen wint het NXT GP Kids Cup kampioenschap en is hiermee NXT GP Kids Cup kampioen.

Voor alle fanatieke coureurs die zowel de Dutch Open races als de Kids Cup races rijden houden wij één Supercup kampioenschap bij. Alle punten van alle events worden bij elkaar opgeteld waarna één NXT GP Supercup winnaar per klasse bekend wordt gemaakt!

Alle deelnemers moeten aan het einde van het seizoen hun twee (Kids cup) of drie (Dutch Open) slechtste resultaten schrappen. Zo kunnen deelnemers die een racedag hebben moeten missen of pech hebben gehad ook nog kans maken op de titel. Voor de rijders die het gehele seizoen rijden is het weer een voordeel omdat zij hun slechtste resultaten kunnen weghalen.

De puntentelling gaat als volgt.

P1: 35 punten
P2: 32 punten
P3: 30 punten
P4: 29 punten
P5: 28 punten

En zo gaat dit verder met 1 punt mindering per plek.

Rijders die de snelste tijd rijden in een kwalificatie of in één van de races ontvangen een extra bonus punt voor het kampioenschap. Dit kan zowel voor het algemene klassement zijn als voor hun eigen sub-klassement.
.

De eindstand in het NXT GP Dutch Open 2023 kampioenschap vind je hier:

De eindstand in de NXT GP Super Cup 2023 vind je hier:

De eindstand in het NXT GP Kids Cup 2023 kampioenschap vind je hier:

De eindstand in de T4 Netherlands Series vind je hier:

De eindstand in de NXT GP Ladies Cup 2023 vind je hier:

De eindstand in het NXT GP Dutch Open 2022 kampioenschap vind je hier: