Cadet 160cc

Cadet 160cc

Dé perfecte opstapklasse binnen de NXT GP is de Cadet 160cc. Deze zeer betaalbare kartklasse is bedoeld voor rijders tussen de zes en twaalf jaar oud en bestaat al vele jaren. Menig jong racetalent heeft zijn of haar eerste meters gemaakt in deze klasse. Denk hierbij aan o.a. F2 coureur Richard Verschoor.

Gereden wordt met een 160cc 4-takt motor van o.a. het merk Honda of Loncin. De keuze van het frame is vrij waardoor de sleutelende ouder of monteur veel kan aanpassen m.b.t. de afstelling van de kart. De karts staan ten alle tijden op slicks want regenbanden zijn verboden.

Vanaf 2021 wordt er enkel gereden met verzegelde motoren door één van de zegelpunten van het NXT GP. Dit kunnen zowel Honda motoren zijn als imitatie 160cc motoren. Heeft jouw 160cc motor een ander zegel? Meld je dan bij ons om te zien of dit zegel ook geldig is. Hiermee zorgen wij voor een gelijkwaardig Cadet 160cc startveld waarbij iedereen met een verzegelde motor rijdt.

Het Cadet 160cc veld bij de NXT GP is het grootste veld van Nederland en België. Met gemiddeld 18 a 22 karts per wedstrijd is er overal op de baan een faire strijd. Gestreden wordt voor een algemeen klassement en een extra rookie klassement voor alle eerstejaars Cadet rijders.

.

Technisch overzicht

Motor: Honda 160cc of Loncin 160cc

Frame: Frame keuze vrij, mini-frame.

Leeftijd: 6 tot en met 12 jaar oud.

Banden: Maxxis Rookie (slicks)

Topsnelheid: 85km per uur


Heb jij interesse om deel te nemen aan deze klasse? Of heb jij vragen omtrent het reglement, de kosten of de aanschaf van een kart? Neem dan contact met ons op en wie weet zien wij elkaar snel op het circuit