NXT Rookie Cup

NXT Rookie Cup

Speciaal voor de coureurs van de toekomst hebben wij binnen de NXT GP een eigen NXT Rookie Cup. De NXT Rookie Cup is speciaal bedoeld voor de beginnende kartcoureurs die nog te weinig ervaring hebben om deel te nemen in één van de wedstrijdklassen. Om toch de ervaring op te doen van een NXT GP wedstrijd event organiseren wij voor deze rijders een speciale klasse om zich voor te bereiden op het hun eerste wedstrijden seizoen.

Binnen de NXT GP rookie cup maken de coureurs kennis met het event, de opzet van een racedag, krijgen zij begeleiding door ervaren coureurs, maken ze echte racesituaties mee en gaat uiteindelijk iedereen naar huis met een mooie prijs! Het zijn tenslotte allemaal winnaars!

Gezien de vernieuwde opzet van het NXT GP in 2024 is het helaas niet meer mogelijk om de NXT Rookie cup over de gehele racedag in te plannen. Daarom is er besloten dat de NXT Rookie Cup deelnemers gratis kunnen meeracen in de pauzes van alle NXT GP events in 2024. Ook kunnen deze deelnemers, indien mogelijk qua uitloop in het schema, aan het einde van de racedag nog rijden.

Speciaal voor de NXT Rookie Cup coureurs of rijders die hier graag aan mee willen doen organiseren wij in de winter van 2024/2025 vele trainingsdagen waarbij onze rijders klaar gaan maken voor het 2025 seizoen. Deze lessen worden afgesloten met een examen dag waarmee de kart licentie kan worden aangevraagd.

Deelname aan de NXT GP Rookie cup is mogelijk met zowel 2-takt als 4-takt karts in de leeftijd groep van 5 tot en met 12 jaar oud.

.

Technisch overzicht

Motor: Vrij.

Frame: Frame keuze vrij.

Leeftijd: 5 tot en met 12 jaar oud.

Banden: Vrij

Topsnelheid: 70 tot en met 90km per uur.


Heb jij interesse om deel te nemen aan deze klasse? Of heb jij vragen omtrent het reglement, de kosten of de aanschaf van een kart? Neem dan contact met ons op en wie weet zien wij elkaar snel op het circuit