NXT Rookie Cup

NXT Rookie Cup

Speciaal voor de coureurs van de toekomst hebben wij binnen de NXT GP een eigen NXT Rookie Cup. De NXT Rookie Cup is speciaal bedoeld voor de beginnende kartcoureurs die nog te weinig ervaring hebben om deel te nemen in één van de wedstrijdklassen. Om toch de ervaring op te doen van een NXT GP wedstrijd event organiseren wij voor deze rijders een speciale klasse om zich voor te bereiden op het 2022 seizoen.

Binnen de NXT GP rookie cup maken de coureurs kennis met het event, de opzet van een racedag, krijgen zij begeleiding door ervaren coureurs, maken ze echte racesituaties mee en gaat uiteindelijk iedereen naar huis met een mooie prijs. Speciaal voor de snelste drie coureurs hebben we nog een extra beker. Maar uiteindelijk zijn het allemaal winnaars!

Speciaal voor de NXT Rookie Cup coureurs of rijders die hier graag aan mee willen doen organiseren wij in de winter van 2020/2021 vele trainingsdagen waarbij onze rijders klaar gaan maken voor het 2021 seizoen. Deze lessen worden afgesloten met een examen dag waarmee de NXT GP licentie voor 2021 kan worden aangevraagd.

Deelname aan de NXT GP Rookie cup is mogelijk met zowel 2-takt als 4-takt karts in de leeftijd groep van 6 tot en met 12 jaar oud.

.

Technisch overzicht

Motor: Vrij.

Frame: Frame keuze vrij.

Leeftijd: 6 tot en met 12 jaar oud.

Banden: Vrij

Topsnelheid: 70 tot en met 90km per uur.


Heb jij interesse om deel te nemen aan deze klasse? Of heb jij vragen omtrent het reglement, de kosten of de aanschaf van een kart? Neem dan contact met ons op en wie weet zien wij elkaar snel op het circuit