2-Takt Senior/Master

2-Takt Senior/Master

Speciaal voor de hobbyrijders en wedstrijdrijders die op een laagdrempelige manier willen racen met zijn of haar snelle 2-takt Senior kart is er de 2-takt Senior. In 2019 begonnen wij met de opzet van deze klasse en zagen wij direct een mooie klasse ontstaan. Vele rijders met o.a. een Rotax Max Senior en een Iame X30 Senior gingen de strijd met elkaar aan en zorgde voor geweldige races. Want ondanks dat de motoren van verschillende fabrikanten komen en zo ook hun eigen motoreigenschappen hebben, zat het veld enorm dicht bij elkaar. Ook de hobbyrijders doen vooraan in het veld mee!

In 2024 wordt de klassen verdeeld in één algemeen klassement voor alle deelnemers en zal er een apart motorenklassement zijn voor zowel de Iame X30 Senior rijders als de Rotax Max Senior rijders.

De 2-Takt Senior is bedoeld voor alle rijders vanaf 14 jaar oud met een Senior motor. Gereden wordt op een gewicht van 165kg. Speciaal voor de grotere Senior rijders hebben wij een Master klasse waarbij het gewicht op 180kg ligt. Ook hier hebben wij een apart dag en eindklassement voor.

Vanaf 2024 is deelname aan de 2-Takt Senior/Master klasse alleen mogelijk voor rijders met wat minder budget/ervaring in de 2-Takt. Deelnemers die in 2023 of 2024 hebben deelgenomen aan meer dan twee NK/Benelux/EK of WK wedstrijden met een 2-takt kart kunnen enkel deelnemen als gastrijder tijdens één racedag. Zij zullen geen punten scoren voor het seizoenklassement. Hiermee houden wij de klassen bedoeld voor de beginnende coureurs met een kleiner budget.

De organisatie is bevoegd om dispensatie te geven aan rijders die binnen bovenstaande regel vallen en toch bij ons willen meerijden.

Heb jij vragen over de vrije klasse Senior? Neem dan contact met ons op!

.

Technisch overzicht

Motor: Rotax Max Senior OF Iame X30 Senior.

Frame: Frame keuze vrij, Senior-frame.

Leeftijd: Vanaf 14 jaar (Of 13 in het jaar dat je 14 wordt)

Banden: Maxxis Super Sport (slicks) & Maxxis MW (regenband)

Topsnelheid: 120km per uur


Heb jij interesse om deel te nemen aan deze klasse? Of heb jij vragen omtrent het reglement, de kosten of de aanschaf van een kart? Neem dan contact met ons op en wie weet zien wij elkaar snel op het circuit