2-Takt Senior/Master

Vrije Klasse Senior/Master

Speciaal voor de hobbyrijders en wedstrijdrijders die op een laagdrempelige manier willen racen met zijn of haar snelle 2-takt Senior kart is er de 2-takt Senior. In 2019 begonnen wij met de opzet van deze klasse en zagen wij direct een mooie klasse ontstaan. Vele rijders met o.a. een Rotax Max Senior en een Iame X30 Senior gingen de strijd met elkaar aan en zorgde voor geweldige races. Want ondanks dat de motoren van verschillende fabrikanten komen en zo ook hun eigen motoreigenschappen hebben, zat het veld enorm dicht bij elkaar. Ook de hobbyrijders doen vooraan in het veld mee!

In 2023 wordt de klassen verdeeld in één algemeen klassement voor alle deelnemers en zal er een apart motorenklassement zijn voor zowel de Iame X30 Senior rijders als de Rotax Max Senior rijders.

De vrije klasse senior is bedoeld voor alle rijders vanaf 14 jaar oud met een Senior motor. Gereden wordt op een gewicht van 165kg. Speciaal voor de grotere Senior rijders hebben wij een Master klasse waarbij het gewicht op 180kg ligt. Ook hier hebben wij een apart dag en eindklassement voor.

Heb jij een o.a. een Iame X30 Super en wil jij deelnemen aan de NXT GP races? Laat dit dan weten. Bij voldoende deelnemers zal er een apart Super klassement zijn.

Heb jij vragen over de vrije klasse Senior? Neem dan contact met ons op!

.

Technisch overzicht

Motor: Rotax Max Senior OF Iame X30 Senior.

Frame: Frame keuze vrij, Senior-frame.

Leeftijd: Vanaf 14 jaar ( Of 13 in het jaar dat je 14 wordt)

Banden: Maxxis Super Sport (slicks) & Maxxis MW (regenband)

Topsnelheid: 120km per uur


Heb jij interesse om deel te nemen aan deze klasse? Of heb jij vragen omtrent het reglement, de kosten of de aanschaf van een kart? Neem dan contact met ons op en wie weet zien wij elkaar snel op het circuit