NXT Schakel

NXT Schakel

Naast al het automaten geweld binnen de NXT GP Dutch Open events zal er ook gestreden worden met schakelkarts. De NXT Schakel klasse is bedoeld voor alle rijders met een schakelkart die op een laagdrempelige manier willen racen met zijn of haar schakelkart. Denk hierbij aan hobbyrijders of oud wedstrijdrijders. Per event worden één vrije training, één kwalificatie en drie wedstrijden gereden. Bij de eerste twee racedagen van 2024 reden er gemiddeld 13 karts per event. De klasse groeit per event met meer enthousiaste hobbyrijders die samen met elkaar er een leuke racedag van willen maken. 

Er wordt gereden met alle soort schakel motoren. Van KZ2 tot crossblokken. Iedereen kan deelnemen aan de NXT Schakel klasse.

Er is een algemeen klassement waar alle Schakels aan deelnemen. Deze klasse wordt gereden op een totaal gewicht van minimaal 182kg. Daarnaast is er nog een subklassement Master. Deze klasse rijdt op een totaal gewicht van minimaal 190kg. Als Master rijder kan je ook algemeen op het podium komen te staan. Kans op dubbele prijzen dus!

Heb jij interesse in de NXT Schakel klasse? Stuur ons dan een bericht en blijf op de hoogte van het laatste nieuws omtrent de NXT Schakel klasse.

.

Technisch overzicht

Motor: Schakel, type vrij.

Frame: Frame keuze vrij, senior-frame

Leeftijd: Vanaf 15 jaar oud.

Banden: Maxxis Super Sport (slicks) & Maxxis MW (regen)

Topsnelheid: 140km per uur


Heb jij interesse om deel te nemen aan deze klasse? Of heb jij vragen omtrent het reglement, de kosten of de aanschaf van een kart? Neem dan contact met ons op en wie weet zien wij elkaar snel op het circuit