Tillotson T4 Junior + Senior

Tillotson T4 Junior & Senior

Nieuw in 2023! De Tillotson T4 klasse. De Tillotson T4 klasse is een wereldwijd succes en maakt dit jaar in de Benelux zijn aantreden.

De T4 Junior en Senior klassen zijn de perfecte aanvulling op de mini 4-takt klassen. Betaalbaar, lage onderhoudskosten en gelijkwaardig waarbij tunen van motoren bijna niet mogelijk is door de vele motorverzegelingen. 

Daarnaast is de T4 Junior of Senior is de perfecte vervolg klasse vanuit de huurkarting. Wegens de lage kosten en het rijgemak van deze kart voelt de Tillotson T4 al snel vertrouwd en zijn zeer snelle tijden al snel te halen.

Gereden wordt met de Tillotson T4 kart. Een kartconcept dat vergelijkbaar is met deze van de Parolin Rocky klasse. Zowel chassis, als de motor, als de banden, dienen allen het zelfde te zijn zodat de rijder het verschil maakt. Dit wordt wereldwijd toegepast. Enkel in 2023 is het binnen de T4 Netherlands series mogelijk om met je eigen chassis mee te rijden in de T4 klasse. Dit ter promotie van de klasse. Deze optie vervalt in 2024.

Daarnaast worden er vanuit Tillotson tickets uitgedeeld voor de Tillotson Nations Cup in Valencia (Spanje). Een WK-achtig event waarbij coureurs uit heel de wereld samen komen om te strijden voor de Nations Cup titel. Na vijf events (zie kalender) zullen er gratis tickets en tickets met korting worden verdeeld of de leiders in het kampioenschap. Race jij namens Nederland bij de Tillotson Nations Cup?

Heb jij interesse in de Tilltson T4 Junior of Senior klasse? Neem dan contact met ons op en wij brengen jou in contact met één van onze dealers! Er zijn ook verschillende, zeer scherpe, arrive and drive mogelijkheden bij onze aangesloten dealerteams beschikbaar.

.

Technisch overzicht

Motor: Tillotson T4 Junior of Senior

Frame: Frame keuze vrij enkel in 2023 of Tillotson T4 chassis

Leeftijd: Junior 11 jaar (jaar dat je 12 wordt) tot en met 15 jaar oud
Leeftijd: Senior Vanaf 14 jaar (jaar dat 15 wordt) 

Banden: Maxxis Sport T4 (Slicks) & Maxxis MW (regenband)

Topsnelheid: 100km per uur


Heb jij interesse om deel te nemen aan deze klasse? Of heb jij vragen omtrent het reglement, de kosten of de aanschaf van een kart? Neem dan contact met ons op en wie weet zien wij elkaar snel op het circuit