RK1 Junior & Bigbore

RK1 Junior & Bigbore

Één van de langstlopende kartklassen in Nederland is de RK1 junior klasse. Een prachtige klasse waar veel jong talent, vanuit de Cadet, Parolin Rocky of 9PK Super Cadet klasse, zijn of haar vervolgstappen in heeft gezet. Het kenmerkende ”gebrul” uit de RK1 motor is bij vele kartliefhebbers bekend. In 2022 kwam hier ook de RK1 Bigbore klasse bij, de snellere senior variant van de Junior motor.

De RK1 motoren zijn nog door heel Nederland verkrijgbaar en vanaf begin 2022 leveren wij als organisatie ook weer nieuwe RK1 motoren. De klasse leeft als nooit te voren! Laagdrempelig karten met een betrouwbare en snelle 4-takt motor!
Een veld van 15-20 rijders in 2024 is zeer reëel!

RK1 junior coureurs met een motor zonder zegel of met een rood of groen zegel kunnen ook meerijden met de NXT GP Dutch Open wedstrijden. De motor dient hiervoor voor een kleine controle naar één van de NXT GP Zegelpunten te gaan om hier vervolgens een goud NXT GP zegel te ontvangen met een nieuwe motorkaart. De kosten hiervoor zijn minimaal.

.

Technisch overzicht

Motor: RK1 Junior of RK1 Bigbore

Frame: Frame keuze vrij, Senior-Frame.

Leeftijd Junior: 10 tot en met 16 jaar oud.

Leeftijd Bigbore: Vanaf 13 jaar oud.

Banden Junior: Maxxis Sport (slicks) & Maxxis MW (regenband)

Banden Senior: Maxxis Super Sport (slicks) & Maxxis MW (regenband)

Topsnelheid: 100km per uur


Heb jij interesse om deel te nemen aan deze klasse? Of heb jij vragen omtrent het reglement, de kosten of de aanschaf van een kart? Neem dan contact met ons op en wie weet zien wij elkaar snel op het circuit