RK1 Junior

RK1 Junior

Één van de langstlopende kartklassen in Nederland is de RK1 junior klasse. Een prachtige klasse waar veel jong talent, vanuit de Cadet of Parolin Rocky klasse, zijn of haar vervolgstappen in heeft gezet. Het kenmerkende ”gebrul” uit de RK1 motor is bij vele kartliefhebbers bekend.

Helaas is de productie van nieuwe RK1 motoren stop gezet en worden er op dit moment geen nieuwe motoren meer geproduceerd. Maar betekend dit dan een abrupt einde van de RK1 klasse? Natuurlijk niet! Wij van de NXT GP houden van de RK1 en blijven de klasse ondersteunen tot het einde! Daarom zal er in 2021 als in 2022 een NXT GP kampioenschap zijn voor de RK1 Junioren!

Samen met de nieuwe NXT WF Junior zal de RK1 klasse een mooie klasse vormen die zal strijden voor zowel hun eigen motor klassement, als het gezamenlijke NXT 4-takt Junior kampioenschap. Een veld van 15-20 rijders in 2021 is zeer reëel!

RK1 junior coureurs met een motor zonder zegel of met een rood of groen zegel kunnen ook meerijden met de NXT GP Dutch Open wedstrijden. De motor dient hiervoor voor een kleine controle naar één van de NXT GP Zegelpunten te gaan om hier vervolgens een goud NXT GP zegel te ontvangen met een nieuwe motorkaart. De kosten hiervoor zijn minimaal.

.

Technisch overzicht

Motor: RK1 Junior

Frame: Frame keuze vrij, Senior-Frame.

Leeftijd: 10 tot en met 16 jaar oud.

Banden: Maxxis Sport (slicks) & Maxxis MW (regenband)

Topsnelheid: 100km per uur


Heb jij interesse om deel te nemen aan deze klasse? Of heb jij vragen omtrent het reglement, de kosten of de aanschaf van een kart? Neem dan contact met ons op en wie weet zien wij elkaar snel op het circuit