NXT GP Kartschool

Wilt jouw zoon of dochter volgend jaar zijn of haar debuut maken binnen het NXT GP Dutch Open of ben jij nog opzoek naar de laatste tips and tricks om volgend jaar nóg beter te presteren? Schrijf je dan in voor de NXT GP Kartschool!

Na het succes van afgelopen winter organiseren wij ook deze winter weer de landelijke NXT GP Kartschool. Via de NXT GP kartschool maken wij onze deelnemers klaar voor hun volgende stap in hun nog korte race carrière. Via vijf of zes uitgebreide trainingsdagen leren onze rijders van onze vele instructeurs alles wat je moet weten omtrent ideale lijnen, inhalen, verdedigen, samenwerken, starten en natuurlijk het rijden van regenlijnen. Daarnaast duiken wij natuurlijk ook in op de theorie achter de kartsport.

Ook voor de ouders zullen er iedere cursusdag een aantal clinics zijn waarbij ervaren kartouders hun kennis delen omtrent afstellen en onderhouden van jouw kart.

Uiteraard is het mogelijk om deel te nemen met een eigen kart, maar beschik jij nou niet over een eigen kart, dan is dit geen probleem! Wij leveren ook verschillende kant en klare wedstrijdkarts die gehuurd kunnen worden tijdens de gehele cursus.

De kartschool is beschikbaar voor:

  • Debutanten in de kartsport
  • Beginnende talenten die zich klaar willen voor hun eerste seizoen
  • Wedstrijdrijders die nóg beter willen worden

Kosten en data:

De NXT GP Kartschool begint op 12 december en zal starten op kartbaan Eefde. Hierna zullen wij in januari, februari en maart nog meer cursusdagen organiseren op verschillende kartbanen. De cursus wordt afgesloten met een examen dag waarbij alle geslaagde hun NXT GP Dutch Open kartlicentie ontvangen.

De kosten per les zullen op 85 euro per dag liggen. Dit is inclusief de baanhuur voor de gehele dag en de gehele dag instructie. Kosten voor een eventuele huurkart komen hier nog bij.

Les 1: Zondag 12 december: Eefde
Les 2: Zondag 9 Januari: Emmen rechtsom
Les 3: Zondag 23 Januari: Emmen linksom
Les 4: Zondag 20 februari: Assen
Les 5: Zondag 6 Maart: Examen dag NNB *

* Het rijden van de examendag is verplicht voor alle rijders onder de 12 jaar die in 2022 hun debuut willen gaan maken in het NXT GP Dutch Open en niet eerder bij een landelijke kart competitie hebben gereden.

Schrijf je nu in via onderstaande link en start jouw 2022 seizoen op de beste manier!

https://nxt-gp.nl/inschrijving-nxt-gp-kartschool/