4-takt Sprint Junior

4-Takt Sprint Junior

Ben jij als junior hobbyrijder (10 tot en met 16 jaar) actief met een 4-takt kart en ben jij opzoek naar een betaalbare, spannende en leuke competitie? Dan is de 4-takt Sprint Junior echt iets voor jou. Binnen de 4-takt Sprint Junior klasse wordt namelijk gereden met verschillende soorten 4-takt junioren motoren. Denk hierbij aan de Honda 390, de Tillotson T4 of de Briggs and Staton World Formula. Drie verschillende motoren die prima samen in één klasse kunnen strijden voor de bekers.

Aan de klasse hangt geen streng reglement. De motor moet standaard zijn, het gewicht inclusief de rijder moet 145.00kg zijn en gereden wordt op vaste slicks en regenbanden. De keuze van het frame is vrij. Dit maakt de 4-takt sprint junior klasse ideaal geschikt om als hobbyrijder kennis te maken met de NXT GP en het rijden van wedstrijden.

.

Technisch overzicht

Motor: Honda 390, Tillotson T4 of de Briggs and Stratton WF

Frame: Frame keuze vrij, groot frame.

Leeftijd: 10 tot en met 16 jaar oud.

Banden: Maxxis Sport (slicks)

Topsnelheid: 100km per uur


Heb jij interesse om deel te nemen aan deze klasse? Of heb jij vragen omtrent het reglement, de kosten of de aanschaf van een kart? Neem dan contact met ons op en wie weet zien wij elkaar snel op het circuit