Hobby Senioren Klasse

Hobby Senioren klasse

Nieuw binnen het NXT GP Dutch Open is de Hobby Senioren klasse.

De Hobby Senioren klasse is speciaal bedoeld voor de zogenoemde ”Hobby rijder”. Coureurs die voor de fun lekker een dagje met elkaar willen racen. Het reglement en de opzet van het seizoen voor de Hobby Senioren is daarom ook erg simpel. Het technisch reglement schrijft enkel voor dat een deelnemer een 125cc 2-takt automaat of DD2 motor moet hebben, de kart + rijder na de sessie minimaal 180kg moet wegen en dat de kart in een veilige staat moet zijn. Dit betekent dat banden vrij zijn. Let wel. De keuze van de band is vrij maar men mag slechts op één set slick banden per race dag rijden. De banden worden gemarkeerd bij de voorkeuring.

De Hobby Senior klasse rijdt alle zes de NXT GP Dutch Open wedstrijden mee. Vier van de zes events wordt enkel op de zondag gereden. Twee events, Meppen en Spa, rijdt de klasse een weekend event.

Binnen de Hobby Senioren klasse wordt ook geen algemeen kampioenschap bijgehouden. Alle deelnemers strijden per dag om de eer en de dagprijzen voor de top 3. Zo blijft het voor iedereen leuk en zal er geen onderlinge strijd zijn voor het kampioenschap. Deelnemers die voor een kampioenschap willen strijden kunnen deelnemen aan de Vrije Klasse Senior of Vrije Klasse Master.

.

Technisch overzicht

Motor: Vrij. 125-cc Automaat 2-takt of Rotax DD2

Frame: Frame keuze vrij, senior-frame

Leeftijd: Vanaf 15 jaar oud.

Banden: Vrij

Topsnelheid: 125km per uur


Heb jij interesse om deel te nemen aan deze klasse? Of heb jij vragen omtrent het reglement, de kosten of de aanschaf van een kart? Neem dan contact met ons op en wie weet zien wij elkaar snel op het circuit