NXT GP

De NXT GP: Unieke familie raceweekenden voor jong en oud!

1 Club kampioenschap, 6 circuits, 4 races per weekend, 16 raceklassen, 24 wedstrijden in totaal, 180+ deelnemers!

In 2018 kwam NXT Racing met het idee om een gezellig, familie raceweekend te organiseren op de kartbaan in Texel. Laagdrempelig, veel races in een weekend, een uniek wedstrijd concept, een mix van hobby rijders en NK rijders en vooral een gemoedelijke en gezellige sfeer; Het bleek een succesformule waar heel veel rijders naar opzoek waren! Een nieuw kartkampioenschap was ontstaan.

De NXT GP is inmiddels een groot begrip binnen de Nederlandse kartsport en steeds meer wedstrijd en/of hobbyrijders maken kennis met onze evenementen. In 2019 mochten wij al 178 unieke kartcoureurs laten genieten van onze evenementen en via verschillende NXT GP trainingsdagen en races zitten we inmiddels al op 325 unieke rijders die de NXT GP sfeer hebben geproefd.

Het succes van de NXT GP zit hem hem in de combinatie van een aantal elementen. De laagdrempeligheid van het event zorgt er voor dat vele hobby of club rijders hun wedstrijd debuut kunnen maken en nog meer kunnen genieten van hun passie. De variatie in raceklassen zorgt er voor dat vele rijders de kans krijgen om met hun kart deel te nemen aan races. Daarnaast bieden wij een uniek raceconcept aan waarbij o.a. gebruik gemaakt wordt van nieuwe circuits, veel racen en unieke extra’s per weekend. Dit zorgt er voor dat de deelnemers zich ook tijdens het event ontwikkelen als coureur. Alle bovenstaande elementen gaan uiteraard te samen met een professionele organisatie die er voor zorgt dat alle events vlekkeloos verlopen.

Maar het belangrijkste element van het succes van de NXT GP zit hem in de saamhorigheid en familiesfeer op en naast de baan. Iedereen heeft wat voor elkaar over, helpt elkaar en geniet samen van de actie op de baan. Op de baan wordt hard maar fair gestreden voor iedere centimeter asfalt onder het toeziend oog van meerdere wedstrijdleiders, camera’s en een race control. Wanneer nodig wordt hierop gestraft, de hand geschud en wordt het negatieve vergeten.

Ieder weekend proberen wij ook iets unieks aan het event toe te voegen. Denk hierbij aan een barbeque met de gehele organisatie en alle deelnemers op de zaterdag avond, een huurkart race voor ouders, een estafette race met rijders uit verschillende klassen of avond races in het donker.

Tot slot is de NXT GP beschikbaar voor bijna iedereen. Van jong tot wat ouder, van 2-takt tot 4-takt, van automaat tot schakel. Via ons ruime aanbod van raceklassen kunnen wij bijna iedereen voorzien van wedstrijden. Zo maken wij de kartsport bijna voor iedereen bereikbaar. En de rijders maken ons het weer mogelijk om nog meer voor de kartsport te kunnen doen.

Samen maken we de kartsport groot!

42751996_1923495217744105_2275528464318595072_o
Prijsuitreiking NXT GP-3195
15398371-ac8ff69308bbd6d68e2c