NXT Junior Programma

NXT Junior Programma

Het NXT GP Dutch Open is onderdeel van het NXT Junior Programma van NXT Racing. NXT Racing, het bedrijf achter het NXT GP Dutch Open, is hét raceplatform van Nederland waarbij iedereen die iets met de racerij wilt doen terecht kan. Van rijdersbegeleiding tot een eigen kartkampioenschap, en van eigen raceteams naar bedrijfsevents op snelheid. NXT Racing helpt jouw racedroom werkelijk worden!

Één van de unieke activiteiten van NXT Racing is het eigen NXT Junior Programma. Binnen het NXT Junior Programma helpt NXT Racing rijders vanaf jonge leeftijd van de karting naar de autosport. Via een uitgestippeld plan kan jouw coureur vanaf jonge leeftijd de NXT Racing ladder beklimmen en voor een betaalbaar budget succesvol zijn of haar overstap maken richting de autosport!

Het NXT GP Dutch Open is hierin een belangrijk aspect. Een eigen kartkampioenschap met verschillende klassen waarbij rijders binnen de NXT Racing familie zich kunnen ontwikkelen als coureur en jaar na jaar kunnen doorgroeien binnen het Junior Programma.

Binnen de NXT GP Dutch Open events zullen ook verschillende NXT instructeurs aanwezig zijn die alle deelnemers voorzien van tips and tricks om rijders verder te helpen bij het realiseren van hun racedromen,

.

Our road to victory

Stap 1: NXT Racing Kartschool

De basis van jouw race carrière begin je bij de NXT Racing kartschool. Via onze eigen kartschool leren wij jouw coureur de basis van de sport en zorgen wij dat hij of zij met een goede fundering aan zijn of haar race carrière kan beginnen.

Deelname is mogelijk vanaf 5 jaar oud.

Stap 2: Het NXT GP Dutch Open

Na het behalen van jouw kartschool diploma stroomt jouw coureur in binnen het NXT GP Dutch Open. Via verschillende klassen, zowel 2-takt als 4-takt kan jouw coureur jaren lang wedstrijdervaring opdoen en zijn of haar eerste prijzen winnen.

Deelname is mogelijk vanaf 6 jaar oud.

Stap 3: NXT Junior Autosport Experience

Om jonge coureurs al kennis te laten maken met de volgende stap, de autosport, organiseren wij de Junior Autosport Experience. Op verschillende testcircuits in Nederland leren kinderen vanaf 10 jaar oud al de basis van de autosport in een handgeschakelde raceauto. Onder begeleiding van ervaren coureurs maakt jouw coureur zijn of haar eerste meters in een échte raceauto.

Deelname is mogelijk vanaf 10 jaar oud.

Stap 4: De NXT Racing School

Na het behalen van het NXT Junior Autosport Experience certificaat mogen deelnemers vanaf 13 jaar oud al hun eerste meters maken op een écht autosport circuit. Via de NXT Racing School behaal jij jouw testlicentie die jij vanaf je vijftiende verjaardag mag omzetten tot officiële wedstrijdlicentie. Jouw autosport avontuur begint hier!

Deelname is mogelijk vanaf 13 jaar oud.

Stap 5 : De autosport

Het moment waar je jaren naar toe werkt is eindelijk aangebroken: Je bent vijftien jaar oud en je mag jouw officiële wedstrijddebuut gaan maken in de autosport. En ook hier helpt NXT Racing jou bij! Wij helpen jou via verschillende opstapklassen naar de top!

En dit hoeft helemaal niet meer te kosten dan het karten. NXT Racing biedt verschillende opties aan op met een eigen auto of op volledige arrive and drive basis een geheel seizoen voor de titel te strijden voor een budget onder de 10.000 euro per seizoen!

Deelname mogelijk vanaf 15 jaar oud.

Heb jij vragen omtrent het NXT Junior Programma. Neem dan contact met ons op en stel ons jouw vraag!