NXT Racing Festival Meppen

NXT Racing Festival Meppen

Tijdens het pinksterweekend van 3-4 en 5 juni 2022 organiseert het NXT GP Dutch Open het NXT Racing Festival vanaf Circuit Meppen. Op het autosport circuit van Meppen, net over de grens bij Emmen, wordt speciaal voor dit event een unieke kartbaan geplaatst waar nog niemand eerder gereden heeft. Iedere coureur heeft hier dus gelijke kansen! Trainen is pas mogelijk op 3 Juni, waarmee niemand een thuisvoordeel heeft. Dit belooft een onvergetelijk kartweekend te worden waar bijna iedereen mee kan doen! Ook deelnemers die voor het eerst kennis willen komen maken bij het NXT GP Dutch Open!

Maar naast al het kartspektakel wordt het NXT Racing Festival nog veel dan alleen karten! Op vrijdag 3 Juni organiseren wij een feestavond op de paddock met een heerlijke barbecue en feestelijke muziek Tijdens deze gezellige avond komt iedereen gezellig samen en is er alle tijd om jouw mede coureurs, ouders en mensen van de organisatie beter te leren kennen.

Op zaterdag 4 Juni organiseren wij van 18:00 tot 21:00 een Autosport Experience avond voor jong en oud. Het circuit wordt weer teruggebouwd tot autosport circuit en de pitstraat en paddock staat vol met raceauto’s. Kinderen kunnen zelf meeracen met een coureur in een echte raceauto of zelf autoracen in een échte handgeschakelde raceauto! Dit laatste is al mogelijk vanaf 9 a 10 jaar oud (afhankelijk van de lengte)

Ook voor de ouders hebben wij verschillende arrangementen klaar staan om de autosport zelf te ervaren. Van taxironden tot aan zelf racen in échte raceauto’s, alles kan op zaterdag avond!

Wil jij meeracen tijdens het NXT Racing Festival op Meppen? Of wil jij gezellig mee eten tijdens de barbecue of racen tijdens de autosport experience avond? Meld je dan aan via onze webshop en race mee!

Let op: Vol = vol!

Programma NXT Racing Festival Meppen

  • 2 Vrije trainingen van 15 minuten per klasse
  • 1 Kwalificatie van 10 minuten per klasse
  • 1 warm-up van 10 minuten per klasse
  • 4 Wedstrijden van 10 minunten per klasse

.

Schrijf je in en doe mee!

Raceklassen NXT Racing Festival Meppen:

– Cadet 160cc
– Parolin Rocky
– Rotax Micromax
– Rotax Minimax
– 60cc TM + Parilla
– RK1 Junioren
– 9PK Super Cadet
– VK Junior (Rotax en Iame X30)
– VK Senior (Rotax en Iame X30)
– VK Master (Rotax en Iame X30)
– BSR Electric

Alleen zondag 5 Juni:

– Hobby Senior 125cc 2-takt
– Hobby Schakel (Alle schakelmotoren + Rotax DD2)
– Wankel klasse
– Pro Kart Sprint Supercup*
– 4-takt Senior Sprint Supercup* (RK1, Honda 390, B&S World Formula, Tillotson T4)

* Bij voldoende animo

Heb jij interesse om deel te nemen aan deze wedstrijden? Of heb jij vragen omtrent het reglement, de kosten of de aanschaf van een kart? Of wil jij deelnemen maar heb jij geen eigen kart en zou je een raceklare kart willen huren? Neem dan contact met ons op en wie weet zien wij elkaar snel op het circuit!