NXT WF Junior

NXT WF Junior

Nieuw in 2021: De NXT WF Junior! Dé vervolgklasse na de Cadet 160cc, de Parolin Rocky of de Honda 9PK.

Al jaren was de RK1 Junior dé klasse voor rijders tussen de 10 en 16 jaar binnen de 4-takt wereld. Helaas is de productie van de RK1 motor gestopt en is het niet meer mogelijk om aan nieuwe motoren te komen. Dit vinden wij als organisatie en kartliefhebber erg zonde. Hierdoor zijn wij gaan kijken naar een vergelijkbare motor die teams en rijders zelf kunnen kopen, zelf kunnen onderhouden en betaalbaar mee kunnen racen. Wij kwamen uit bij de Briggs & Stratton World Formula motor.

Deze krachtige, verzegelde, 205cc motor levert net als de RK1 Junior een 12.5 a 13pk en is te gebruiken op ieder frame. De kart is zowel elektrisch als handmatig te starten en de tandwielverhoudingen staan vrij. Hiermee is de motor dus zeer vergelijkbaar met de RK1 Junior. Dit zorgt er voor dat wij in 2021 één combiklassement hebben tussen de RK1 Junior en de NXT WF junior. Uiteraard rijdt de NXT WF Junior ook voor zijn eigen klassement.

Wil jij meer informatie over de NXT WF Junior of wil jij hem binnenkort uitproberen op één van de kartbanen in Nederland? Neem dan contact met ons op via de contact pagina.

.

Technisch overzicht

Motor: Briggs & Statton World Formula

Frame: Frame keuze vrij, Senior-Frame.

Leeftijd: 10 tot en met 16 jaar.

Banden: Maxxis Sport (slicks) & Maxxis MW (regenband)

Topsnelheid: 100km per uur


Heb jij interesse om deel te nemen aan deze klasse? Of heb jij vragen omtrent het reglement, de kosten of de aanschaf van een kart? Neem dan contact met ons op en wie weet zien wij elkaar snel op het circuit