Pro Kart Endurance

Pro Kart Endurance

Wil jij met een team met vrienden beginnen met karten in een senioren klasse en ben jij opzoek naar een betaalbare en competitieve raceklasse? Dan is de Pro Kart Endurance echt iets voor jou!

Al tientallen jaren zien wij de Pro Karts al over de Nederlandse kartbanen racen in zowel endurance als sprintraces. Sinds 2018 is de Pro Kart Sprint cup actief binnen de NXT GP races en hebben wij al meerdere fantastische sprintraces gezien. Rijders uit het hele land trekken de Pro Kart uit de schuur en racen mee. Ook steeds meer nieuwe rijders vinden de Pro Kart klasse en stappen in! De Pro kart klasse is hot!

Daarom gaan wij in 2021, in samenwerking met Pro Kart Nederland, ook enkele endurance races organiseren voor de Pro Kart klasse. Hiermee willen wij de oude Kings of karting tijden weer te laten herleven.

Met zijn kenmerkende voorkant en twee 160cc motoren achter op het frame is de Pro Kart een unieke kart die onwijs betaalbaar is in het onderhoud en zeer prettig te besturen is voor ervaren en minder ervaren kartcoureurs.

De Pro Kart Endurance is bedoeld voor rijders vanaf 16 jaar oud waarbij het gewicht van e kart + rijder op 185kg ligt. Speciaal voor de grotere rijders onder ons hebben wij een speciale ”Masters” klasse op 195kg. Teams mogen bestaan uit 2, 3 of 4 rijders.

Dus heb jij interesse om deel te nemen aan de meest betaalbare kartklasse van Nederland? Neem dan contact met ons op of ga naar de website van Pro Kart Nederland via www.prokartnederland.nl

.

Technisch overzicht

Motor: 2x Honda 160cc

Frame: Frame keuze vrij.

Leeftijd: 16+

Banden: Mitas (slicks)

Topsnelheid: 90km per uur


Heb jij interesse om deel te nemen aan deze klasse? Of heb jij vragen omtrent het reglement, de kosten of de aanschaf van een kart? Neem dan contact met ons op en wie weet zien wij elkaar snel op het circuit