Vrije klasse Senior/Master

Vrije Klasse Senior/Master

Speciaal voor de hobbyrijders en wedstrijdrijders die op een laagdrempelige manier willen racen met zijn of haar snelle 2-takt of 4-takt Senior kart is er de Vrije Klasse Senior. In 2019 begonnen wij met de opzet van deze klasse en zagen wij direct een mooie klasse ontstaan. Vele rijders met o.a. een Rotax Max Senior, een Iame X30 Senior of een VT250 of Biland gingen de strijd met elkaar aan en zorgde voor geweldige races. Want ondanks dat de motoren van verschillende fabrikanten komen en zo ook hun eigen motoreigenschappen hebben, zat het veld enorm dicht bij elkaar. Ook de hobbyrijders doen vooraan in het veld mee!

De vrije klasse senior is bedoeld voor alle rijders vanaf 16 jaar oud met een Senior motor. Gereden wordt op een gewicht van 165kg. Speciaal voor de grotere Senior rijders hebben wij een Master klasse waarbij het gewicht op 180kg ligt.

Heb jij een o.a. een Iame X30 Super en wil jij deelnemen aan de NXT GP races? Laat dit dan weten. Bij voldoende deelnemers zal er een apart Super klassement zijn.

Heb jij vragen over de vrije klasse Senior? Neem dan contact met ons op!

.

Technisch overzicht

Motor: O.A. Rotax Max Senior, Iame X30 Senior, VT250 of Biland S250.

Frame: Frame keuze vrij, Senior-frame.

Leeftijd: Vanaf 15 jaar oud

Banden: Maxxis Super Sport (slicks) & Maxxis MW (regenband)

Topsnelheid: 120km per uur


Heb jij interesse om deel te nemen aan deze klasse? Of heb jij vragen omtrent het reglement, de kosten of de aanschaf van een kart? Neem dan contact met ons op en wie weet zien wij elkaar snel op het circuit